DOLAR 32,3466 % 0.29
EURO 35,1311 % -0.02
GRAM ALTIN 2.310,97 % 1,47
ÇEYREK A. 3.778,44 % 1,47
BITCOIN 2.297.148 2.794
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Bölgedeki 6 İlden 700 Personelle Deprem Tatbikatı

Son Güncelleme :

25 Kasım 2015 - 15:00

/ kez okundu.
Bölgedeki 6 İlden 700 Personelle Deprem Tatbikatı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

İç Anadolu Bölgesi’ndeki 6 ilin katılımıyla Kayseri’de Afet ve Acil Durum Müdürlükleri (AFAD) tarafından 700 personelle deprem tatbikatı yapıldı.

Merkez Kocasinan İlçesi Ahi Evran Mahallesi Küme Evler 775’inci Sokak’ta bulunan kentsel dönüşüm bölgesinde yapılan tatbikata, Vali Orhan Düzgün, Vali Yardımcıları Erdoğan Aygenç, Mehmet Aktaş, kaymakamlar, Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, Kayseri,Kahramanmaraş, Sivas, Nevşehir, Kırşehir ve Yozgat AFAD müdürleri, askeri erkan, davetliler ve çok sayıda kişi katıldı. Senaryo uyarınca bölgede meydana gelen depremde yıkılan 7 ev ve 1 iş yerinden 10 yaralı 5 ölü bilgisi alındı. İhbar üzerine arama kurtarma ekipleri gönderildi. Gerçeğini aratmayan tatbikatta, yıkıntılar altında kalanların yakınlarını canlandıran kişiler, çığlık atarak yardım istedi. İtfaiye ekipleri çıkan yangınlara müdahalede bulunurken, olası başka patlama ve yangınlara karşı da elektrik senaryo gereği kesildi. Yıkılan ve hasar gören yapılara Kayseri AFAD, İtfaiye Arama Kurtarma Ekibi,Kırşehir, Sivas, Kahramanmaraş, Yozgat ve Nevşehir AFAD ile JAK, İHH, Turkuaz arama kurtarma ekiplerinin, sesli arama, sismik akustik dinleme ve canlı arama köpekleriyle yapılan arama çalışmalarında, 10 yaralı ve 5 ölü çıkartılarak, tatbikat tamamlandı. 700 personelle, olası bir doğal afette yapılacakların kapsamlı bir şekilde uygulandığını belirtenAFAD İl Müdür Vekili Osman Atsız, şöyle dedi:

“Senaryoda görev ve sorumlulukları yerine getirmek üzere, 700 personel görevlendirilmiş olup, Arama Kurtarma, Kimyasal Saldırılara Karşı Alınacak Önlemler ve Korunma Yöntemleri (KBRN), UMKE, ambulans, itfaiye, olay yeri inceleme, asayiş, trafik, gıda denetim, cenaze yıkama, cenaze nakil, mobil haberleşme ve benzeri 115 araç ve malzeme, tatbikatta yer almıştır. İlimiz ve bölgemiz için bir ilk olan bu tatbikat, afetlere bir gün değil, her gün bütün kamu kurum ve kuruluşlarımızla birlikte tek vücut olacağımızı gösterme günüdür.”

Vali Orhan Düzgün, deprem ve diğer doğal afetler nedeniyle toplumun büyük acılar yaşadığını belirterek, “17 Ağustos depreminde, sel felaketlerinde kaybettiğimiz vatandaşlarla, binlerce vatandaşımızı kaybettik. Bu tür olası afetlere karşı hazırlıklı olmak, afet öncesinde, sırasında ve sonrasında alınması gereken tedbirleri gözden geçirmek bu tür provaların yapılması, buradaki eksiklerimizin neler olduğunun görülmesi son derece önemli” dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.