DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.115.183 3.674
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 12°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Bölge Müdürü Altındaş Orman Yangınlarına Hazırız

Son Güncelleme :

03 Haziran 2016 - 14:09

/ kez okundu.
Bölge Müdürü Altındaş Orman Yangınlarına Hazırız
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahası içinde bulunan HataySerinyol Orman Fidanlık Müdürlüğü’nde, 2016 yılı yangın sezonu açılışı nedeniyle bir yangın tatbikatı düzenlendi. Düzenlenen tatbikatta konuşan Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, geçen iki yıla oranla daha zorlu geçeceğini tahmin ettikleri bu yıl yangınlara hazır olduklarını söyledi.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Hatay Antakya Serinyol Fidanlık Müdürlüğü’nde 2016 yılı yangın sezonu açılışı nedeniyle bir tatbikat düzenlendi. Tatbikatta senaryo gereği yanan alana önce arazözlerle, ardından da helikopterle müdahale edildi.

Geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında 170 orman yangını çıktığını, bu yangınlarda 180 hektarlık bir alanın zarar gördüğünü belirtenKahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, “Bu sene de yangınlarımız başladı. Şimdiye kadar 25 yangında 60 hektarlık bir alanımız yandı. 2016 yılı, geçen iki yıla oranla daha zorlu geçecek. Bunun nedeni ise sıcak. İlerleyen günlerde, aylarda, özellikle bizim orman yangınlarımız Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında çıkıyor. Bu aylarda hava sıcaklığı çok yükseliyor, ben dün 40 dereceyi gördüm. Muhtemelen önümüzdeki aylarda herhalde 50 dereceyi bulacak, hem havalar çok sıcak hem de yağışlar az olduğu için otlarda müthiş kuruma var. Otların kuru olması demek yangının çok hızlı şekilde ilerlemesi demektir, dolayısıyla 2016 yılında biraz daha gayret göstereceğiz.” dedi.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde yangınlara karşı 45 arazöz ve 2 helikopterle yangına hazır olduklarını belirten Altındaş, “45 yangın söndürme arazözümüz var, 26 adet ilk müdahale aracımız var, 18 tane su ikmal aracımız var, bunun yanında 8 dozer, 5 greyder, 2 helikopterimiz var. Bunlar sezon boyunca hizmetimizdeler. Bizdeki kayıtlara göre yangına ilk müdahale süremiz 12 buçuk dakika civarında, Türkiyeortalamamızın bayağı ilerisindeyiz. Bu alanda gayet başarılıyız.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından, basın mensupları yangın helikopterine bindirilerek, orman yangınları sonrasında gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmaları havadan izlendi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.