DOLAR 32,3973 % 0.21
EURO 35,1058 % -0.02
GRAM ALTIN 2.326,32 % 0,25
ÇEYREK A. 3.803,53 % 0,25
BITCOIN 2.308.556 0.325
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 19°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Bölge Barolarından Terolar Köylüsüne Destek

Son Güncelleme :

27 Mayıs 2016 - 15:41

/ kez okundu.
Bölge Barolarından Terolar Köylüsüne Destek
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Mersin, Adana, Hatay ve Gaziantep Baro Başkanları, Suriyeliler için mülteci kampı kurulacak Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi Terolar köyünü ziyaret ederek, köylülere hukuki destek sözü verdiler.

Mersin Barosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş’ta 20’ye yakın Alevi köyünün bulunduğu bölgede, köylülerin ortak mera alanı olarak kullandığı 360 dönümlük araziye 25 bin kişilik mülteci kampı yapılmasına karşı tepkiler sürerken, bölge barolarının başkanları da Terolar köyünü ziyaret etti. Ziyarete, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Disiplin Kurulu Başkanı Haşim Mısır, Mersin Baro Başkanı Alpay Antmen, Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez ve Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı katıldı.

Terolar köyünün de içerisinde bulunduğu bölgede kurulmak istenen Suriyeli mülteci kampına karşı direnişi sürdürmekte kararlı olan ve hukuki mücadele başlatan köy halkına destek sözü veren baro başkanları, incelemelerine ilişkin açıklama yaptılar.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.