DOLAR 32,5366 % 0.23
EURO 34,7891 % 0.09
GRAM ALTIN 2.490,92 % 1,16
ÇEYREK A. 4.072,65 % 1,16
BITCOIN 2.064.442 2.768
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 19°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Bayram Şekeri Tezgahlardaki Yerini Aldı

Son Güncelleme :

27 Haziran 2016 - 13:56

/ kez okundu.
Bayram Şekeri Tezgahlardaki Yerini Aldı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşı bayram telaşı sardı.

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşı bayram telaşı sardı. Kahramanmaraş’ta yaklaşan bayram öncesi ikram edilecek bayram şekerleri tezgaha indi.

Bunaltıcı sıcaklara rağmen orucunu tutan ve Ramazan’ı doyasıya yaşayan Müslümanlar, bayram havasını çarşı ve pazara yansıtmaya başladı. Kahramanmaraş’ta tarihi kapalı çarşıda bayram öncesi en çok rağbeti şekerleme ürünleri ve kolonyalar görüyor. Rengarenk şekerler ve lokumlar tezgahtaki yerini alırken, şeker fiyatları kalitesine göre 10 ila 20 TL arasında, lokum fiyatları 8 ila 15 TL arasında satışa sunuluyor.

Tezgahını süslediği şekerlerle bayramı müjdeleyen esnaf Adem Zencir, fiyatların geçen yıla oranla aynı olduğunu söyledi.

Zencir, şunları kaydetti: “Bayram şekerlerimizi sergiledik. Bayram şekeri fiyatları geçen sene fiyatlarıyla hemen hemen aynı. Fındık ve fıstıktaki fiyat yükselişi bazı şeker fiyatlarına yansımış, geçen seneye göre 1-2 TL fiyat yükselmiş. Şeker fiyatları 10 TL ile 20 TL arası değişiyor. Lokum ise 8-15 TL arasında. Havalar sıcak olduğundan müşteriler genellikle serin vakitlerde ya da iftardan sonra geliyorlar. Yoğun bir talep var çok şükür.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.