DOLAR 32,5864 % 0.03
EURO 34,9378 % 0.1
GRAM ALTIN 2.429,11 % -0,04
ÇEYREK A. 3.971,59 % -0,04
BITCOIN 66.726,86 -0.402
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 15°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Başkanlığa tam destek

Son Güncelleme :

02 Kasım 2016 - 6:27

/ kez okundu.
Başkanlığa tam destek
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Atıf Şirikçi:

“Başkanlık sistemi her alanda Türkiye’nin önünü açacak”

“Başkanlık sistemi ülkemizde istikrarı kalıcı hale getirecek”

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kahramanmaraş Şube Başkanı Atıf Şirikçi, Türkiye’nin mevcut parlamenter sistemle devam etmesinin artık mümkün olmadığını belirterek, başkanlık sisteminin her alanda ülkenin önünü açacağını söyledi.

Şirikçi, hükümetin önümüzdeki günlerde Meclis’e getirmeyi planladığı başkanlık sistemini içeren anayasa değişikliği teklifine ilişkin yaptığı açıklamada, MÜSİAD olarak yıllardır başkanlık sistemini savunduklarını ifade etti.

Mevcut parlamenter sistemin tıkandığını ve Türkiye’nin ihtiyaçlarına artık cevap veremediğini belirten Şirikçi, “Ülkemizin birliği, beraberliği, sosyal ve ekonomik kalkınmışlık düzeyini daha üst seviyelere çıkarabilmesi, yatırım kararlarını daha hızlı alıp hayata geçirebilmesi, terörle unsurlarıyla çok daha güçlü ve etkili bir şekilde mücadele yürütebilmesi için istikrara ihtiyacı var. Başkanlık sistemi ülkemizde istikrarı kalıcı hale getirecek” dedi.

“KOALİSYONLAR TARİH OLACAK”

Milletin her seçim öncesi “acaba bu seçimden tek başına iktidar çıkacak mı? Koalisyon mu olacak? Hükümet kurulabilecek mi” kaygısı yaşadığını ifade eden Şirikçi, şöyle devam etti:

“Bütün bu endişeler, seçim dönemlerinde ekonomimizi olumsuz etkiliyor. Milletimiz artık bu endişeleri yaşamamalı. Sanayici, işadamı, esnaf hiçbir kaygı duymadan yatırımına devam edebilmeli, ücretli çalışanlar gelecek endişesi taşımadan harcamasını yapabilmeli, çiftçi ‘ürünümü satabilecek miyim?” korkusu yaşamadan hasadını gerçekleştirebilmeli. Tüm bunların yolu başkanlık sisteminden geçiyor. Başkanlık sistemi sayesinde koalisyonlarla yönetilen, zayıf iktidar dönemleri tarihe karışacak.”

“ÜLKEMİZ İÇİN EN İDEAL YÖNETİM MODELİ”

Ülkemize en uygun yönetim modelinin başkanlık sistemi olduğunun altını çizen Şirikçi, “İl, ilçe ve belde belediyelerine, sivil toplum kuruluşlarına başkan seçiyoruz. Başkanlığa uzak bir toplum değiliz. Ülkemizin dünyanın en gelişmiş ekonomileri arasında yerini alabilmesi için karar alma mekanizmasının güçlenmesi, hareket kabiliyetini artırması gerekiyor. Mevcut sistemle bunu yapmak mümkün değil. O yüzden başkanlık sistemi konusunda daha fazla vakit kaybedilmemeli” diye konuştu.

“HALK EN DOĞRU KARARI VERİR”

Başkanlık sisteminin Meclis’te artısıyla eksisiyle tartışılıp, bir an önce halkoyuna sunulması gerektiğine işaret eden Şirikçi, “Bugüne kadar milletimizin sandıkta yanlış yapmadığı kanaatindeyim. Referandum kararı alındığı takdirde milletimiz, ülkesinin yarınları için en doğru kararı verecektir. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın” ifadelerini kullandı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.