DOLAR 32,5829 % 0.03
EURO 34,9925 % 0.37
GRAM ALTIN 2.421,08 % -0,09
ÇEYREK A. 3.958,46 % -0,09
BITCOIN 64.293,78 -3.382
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

BAŞKANLARDAN 19 MAYIS MESAJI

Son Güncelleme :

19 Mayıs 2016 - 7:29

/ kez okundu.
BAŞKANLARDAN 19 MAYIS MESAJI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

BAŞKAN ERKOÇ: “GENÇLERİMİZ GELECEĞİMİZDİR”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

“Gençlerimiz geleceğimizdir” diye Başkan Erkoç mesajında; “19 Mayıs 1919 Türkiye Cumhuriyeti tarihinde dönüm noktalarından birisi olmuştur. Bu tarih Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milli mücadelenin başladığı, bir milletin uyanışının ve millet iradesine dayanan tam bağımsız bir devletin kurulmasının temellerinin atıldığı tarihtir.

Böylesi önemli bir tarihin, geleceğimizin teminatı gençlerimize Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal tarafından bayram olarak armağan edilmesi ve ‘19 Mayıs benim doğum günümdür’ şeklindeki ifadesi oldukça manidardır.

Millet olarak var olma mücadelemizin başladığı bu tarihin gençlik bayramı olması, yeni neslin bu coğrafyanın hangi şartlarda vatan olduğunun bilincine varıp sorumluluk almaları konusunda güzel bir mesajdır.

Bizde yerel yönetimler olarak gençlerimize güveniyor, onları milletimizin en büyük zenginliği sayıyoruz. Kararları birlikte alıyor, adımları birlikte atıyor, geleceği birlikte inşa ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gençlerimizin bayramını kutluyorum” dedi.

Başkan Karaküçük ’ten 19 Mayıs Bayram Kutlaması

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

19 Mayıs 1919’un, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki dönüm noktalarından birisi olduğunu vurgulayan Karaküçük, “ Atatürk Millî Mücadele sıralarında Türk milletini ileri götürecek olanların ve köhnemiş fikirlere karşı gelecek olanların genç fikirler olduğunu görmüştü. Bu nedenle de gençlik kavramı Atatürk için ayrı bir önem taşımaktadır. Bu önemi de 19 Mayıs ile tüm dünyaya duyurmuştur” dedi.

Türk milletinin kendi kaderinde ve ülke yönetiminde söz sahibi olmasının miladı olan 19 Mayıs 1919 tarihinin aynı zamanda milletimiz için yeni bir başlangıç ve milli bir uyanışın sembolü olduğunu kaydeden Başkan Karaküçük; “ Bağımsız, modern, çağdaş ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu 29 Ekim 1923’e uzanan yolun başlangıcı olan 19 Mayıs 1919, çocuklarımıza ve gençlerimize çok iyi anlatılmalıdır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde sağlanan milli egemenlik, birlik ve beraberliğimizin yaşatılması ve ilelebet devam etmesi için gençlerimize büyük görevler düşmektedir. Bu nedenle bu tür özel günler büyük önem taşımaktadır. Güçlü bir Türkiye yaratmanın temel koşulu güçlü ve bağımsız ekonomidir. Güçlü ekonomi ise, özgüveni olan, iyi yetişmiş, donanımlı bir gençlik ile mümkündür” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN BOZDAĞ’DAN 19 MAYIS KUTLAMA MESAJI

Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve sporBayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayınladı.
Kutlama mesajında, Türkiye Cumhuriyeti; 19 Mayıs 1919’da başlayan, Yüce Milletimizin tüm fertlerinin göstermiş olduğu topyekun bir direniş ve bağımsızlık mücadelesi ile meşakkatli bir süreç sonunda kurulduğunu ifade eden Başkan Bozdağ, “19 Mayıs 1919 tarihi, Milletimizin adeta yeniden doğduğu kutlu bir gündür ve aziz milletimizin gönlünde çok önemli bir yere sahiptir. İlk adımı 19 Mayıs 1919’da atılan Milli Mücadele süreci içerisinde Türk Ulusu, BüyükÖnder Atatürk’ün önderliğinde başlatılan var olma mücadelesini emsalsiz bir zaferle, uğrunda binlerce şehit vererek sonuçlandırmış, bağımsızlık mücadelesini kazanmıştır. Milli Mücadele’nin başlangıcı olan bu anlamlı gün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Gençliğine bayram olarak armağan edilmiştir. Bugünle yarın arasındaki köprü olan gençliğimiz aydınlık yarınlarımızın ve Türkiye Cumhuriyetinin teminatıdır. Büyük Önder Atatürk’ün, her şeyden önce ulusal varlığımızı borçlu olduğumuz bugünü gençlere armağan etmesi, Türk Gençliğine olan inancını ve güvenini göstermektedir. Gençlere değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek, kişilikli ve özverili kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe güvenle bakabilirler. Gençlerimiz tarihimizi iyi öğrenerek, her daim yüreğinde özgürlük sevdası, Vatan sevdası ve gelecek sevdası olan bir nesil olarak hayatlarını sürdürmelidirler. Bunun için de 19 Mayısı hem iyi öğrenmeliler hem de iyi ve doğru idrak etmeliler. Kendi tarihinden, atalarından bihaber olan gençlikten kimseye fayda gelmeyeceği gibi bu ülkeye de fayda gelmez. Vatan bizim her şeyimizdir. Bu minvalde gençlerimizi doğru tarih bilinci ile yetiştirmeliyiz. Ayrıca birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmeliyiz. Ülkemizin refahı ve geleceği için sıkı sıkıya kenetlenmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm gençlerimizin ve halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.