DOLAR 32,3466 % 0.29
EURO 35,1311 % -0.02
GRAM ALTIN 2.310,97 % 1,47
ÇEYREK A. 3.778,44 % 1,47
BITCOIN 2.297.148 2.794
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

BAŞBAKAN YARDIMCIMIZ KAYNAK K.MARAŞ’TA

Son Güncelleme :

11 Haziran 2016 - 15:33

/ kez okundu.
BAŞBAKAN YARDIMCIMIZ KAYNAK K.MARAŞ’TA
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Türkiye’nin terörle mücadele konusunda geri adım atmayacağını belirterek, mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

Kaynak; “Terörle mücadele yasasından geri adım atmayı kimse; ne Avrupalı dostlar, ne de onların müttefikleri beklememeli.” dedi.

İki günlük ziyaret için memleketi Kahramanmaraş’a gelen Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, program kapsamında valiliği ziyaret etti. Burada vali Mustafa Hakan Güvençertarafından karşılanan Başbakan Yardımcısı Kaynak, son valiler kararnamesiyle Isparta’ya atanan Güvençer ile bir süre sohbet etti. Valilikten ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kaynak, AB ile Türkiye arasında süren vize muafiyeti süreciyle ilgili konuştu.

Kaynak, bir gazetecinin ‘Lüksemburg’da bir araya gelen AB içişleri bakanlarının, Türkiye’yevize muafiyeti konusunda olumsuz karar aldığı yönündeki sorusuna; “69 tane şart istendi.Türkiye Büyük Millet Meclisi gece gündüz çalıştı, bunları yetiştirdi. Ancak sonradan bunlar arasında olmayan terörle mücadele yasasını esnetmek şartı isteniyordu. Türkiye tarihinin en önemli terörle mücadelesini yaparken, Türkiye tam bir çeşitli kokteyl terör saldırılarıyla karşı karşıya iken kimse bizden bunu beklemesin.” yanıtını verdi.

Türkiye ile AB arasında vize muafiyeti görüşmelerinin 2013 yılında başladığını anımsatan Kaynak, “Vize muafiyetiyle ilgili görüşme 2013 yılında başlamıştı. En son 63. Hükümetimizin sayın Başbakanı Ahmet Davutoğlu Başbakanımızda ifade etmişti. 69 tane şart istendi. Türkiye Büyük millet meclisi gece gündüz çalıştı, bunları yetiştirdi. Ancak sonradan bunlar arasında olmayan terörle mücadele yasasını esnetmek şartı, isteniyordu.Türkiye tarihinin en önemli terörle mücadelesini yaparken, Türkiye tam bir çeşitli kokteyl terör saldırılarıyla karşı karşıya iken kimse bizden bunu beklemesin. Biz şuandaSuriye’den başka yerlere göç etmiş insanların yüzde 60’ını barındıran bir ülkeyiz. MaalesefAvrupa, o bildiğimiz insan haklarını kavramını doğduğu Avrupa aslında bu göçmenlerin kabulü içinde vize muafiyetini pazarlık konusu yapmıştı.” açıklamasında bulundu.

“SON TERÖRİST BERTARAF EDİLİNCEYE KADAR ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK”

Terörle mücadelenin kararlıkla sürdürüleceğini vurgulayan Kaynak şöyle konuştu; “Ülkemizin terörle ilgili çalışmasını tamamlamadan, terör belasını def etmeden böyle bir şey yapmamız mümkün değil. Bu gece 2 tane şehidimiz var, Mardin Midyat’ta şehitlerimiz var, İstanbul Veznecilerde şehitlerimiz var. Çok başarılı bir terörle mücadele operasyonu yapıyoruz, hükümet olarak bizim anlayışımız şudur; bu Milli Güvenlik Kurulunda da konuşulmuştur. Biz bunu esnetmek şöyle dursun; son terörist bertaraf edilinceye kadar çalışmalarımız devam edecek.”

Askeri personele yönelik tasarının Milli Savunma Komisyonu’ndan geçtiğini de hatırlatan Kaynak: “Dün güvenlik güçlerimizin terörle mücadelede daha rahat çalışmaları için Bakanlar Kurulunda imzalayarak tarsı haline getirdiğimiz yasada Milli Savunma Komisyonumuzdan geçti.” ifadelerini kullandı.

‘BİZ YOLUMUZA BAKARIZ’

‘AB ne derse desin biz yolumuza bakarız’ diyen Kaynak şunları kaydetti: “Avrupa Birliği ne derse desin biz yolumuza bakarız. Daha önce Cumhurbaşkanımız ifade etmişti, bizim için önemli olan bizim insanımız, demokratik atılımları yaparız bunun adı Kopenhag kriterleri olmazsa Ankara kriterleri olur. Ekonomik çalışmalarımızı yaparız, bunun adı Maastricht kriterleri olmazsa İstanbul kriterleri olur. Ama bizim için bu bayrak inmemesi, vatanımızın bölünmemesi, milletimizin refahı, bekası tek vazgeçilmez şeydir. Dolayısıyla o karar tabii ki Dışişleri Bakanımız, Avrupa Birliği Bakanımız tarafından değerlendirilecek. Ama terörle mücadele yasasından geri adım atmayı kimse, ne Avrupalı dostlar nede, onların müttefikleri beklememeli.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.