DOLAR 32,3313 % 0.01
EURO 35,0061 % -0.23
GRAM ALTIN 2.321,86 % 0,06
ÇEYREK A. 3.796,24 % 0,06
BITCOIN 2.294.770 2.388
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Balık Kız, Olmayan Elleri ile Olimpiyatlara Hazırlanıyor

Son Güncelleme :

19 Ağustos 2015 - 15:23

/ kez okundu.
Balık Kız, Olmayan Elleri ile Olimpiyatlara Hazırlanıyor
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta doğuştan iki kolu olmayan Sevilay Öztürk’ün azmi görenleri şaşırtıyor. Öztürk, hedefinin önce milli takıma girmek, ardından da dünya şampiyonu olmak olduğunu ifade etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün yüzme kurslarına katılan Öztürk, haftada 4 gün, günde 2 saat yüzme kurslarına katılıyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Klavuzlu Barajı’nda düzenlenen yarışlara engelliler de katıldı. Barajda antrenman da yapan engelli öğrenciler, milli takıma girmek için çalışıyorlar.

“HEDEFİM DÜNYA ŞAMPİYONU OLMAK”

Doğuştan iki kolu olmayan 12 yaşındaki genç yüzücü Sevilay Öztürk yaptığı açıklamada, “Günde iki saat olmak üzere, haftada 4 gün yüzüyorum. 6 senedir yüzüyorum. Hedefim dünya şampiyonu olmak” dedi.

“AMACIM ÇANAKKALE BOĞAZINI GEÇMEK”

Sevilay Öztürk’ün öğretmeni olan ve engellilere de öğretmenlik yapan beden eğitimi öğretmeni Ali Uzun, 20 öğrencileri olduğunu söyleyen ve milli takımda da öğrencileri olduğunu belirten Uzun, “Amacımız milli takıma sporcu göndermek, daha önce Avrupaşampiyonu çıktı buradan. Haftada 4 gün, günde 2 saat çalışma yapmaktayız. Çocukların da aileleri destek veriyor, vermese zaten zor olur” dedi.

15 defa Çanakkale boğazını geçtiğini, 4 defa İstanbul boğazını geçtiğini söyleyen Ali Uzun, Van Gölü’nde de yüzdüğünü ve şimdiki hedefinin ise 30 Ağustos’ta düzenlenecek olan ‘Çanakkale Boğazını Yüzme’ yarışması olduğunu ifade etti. Uzun, “İlk defa yapılan bir organizasyon burası amacım buradaki barajda yüzerek antrenman yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Engelli gençler Türkiye geneli ve bölgede hemen her yarışmaya katılırken, birçoğunun da birincilik ödülü olduğu belirtildi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.