DOLAR 32,3313 % 0.01
EURO 35,0061 % -0.23
GRAM ALTIN 2.321,86 % 0,06
ÇEYREK A. 3.796,24 % 0,06
BITCOIN 2.294.770 2.388
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

‘Bağışlanmanın yegâne yolu, Peygamberimizin yolundan gitmektir’

Son Güncelleme :

08 Kasım 2019 - 11:04

/ kez okundu.
‘Bağışlanmanın yegâne yolu, Peygamberimizin yolundan gitmektir’
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Mevlid Kandili dolayısıyla mesaj yayımlayan Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, “O (SAV)’nun doğumunu anmaktan asıl maksat, evrensel olan risâletini yüksek ahlâkını, faziletini, adalet ve doğruluğunu hatırlamak ve bunları hayatımızda uygulama azmini tazelemektir. Yüce Allah’ın sevgisine, hoşnutluğuna ve bağışlamasına ermenin yegâne yolu, Peygamberimiz (SAV)’in yolundan gitmektir” dedi.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, Mevlid Kandili dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Mesajında 2019 yılı Mevlid-i Nebi Haftası için “Peygamberimiz ve Aile” konusunun belirlendiğini belirten Müftü Sürgeç, devamında ise şu ifadeleri kullandı;

“8 Kasım 2019 (12 Rebiü’l-evvel 1441) Cuma günü İnsanlığa İslam’ı tebliğ eden, hakkı ve hakikati öğreten, cennete giden yolda rehberlik edip her haliyle en güzel örneğimiz olan Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s.)’in dünyayı teşriflerinin yıldönümüdür. Yeryüzünde önemli gelişmelere sebep olan, insanların gönlüne ferahlık, düşüncelere berraklık kazandıran bu kutlu doğum, insanlık tarihinin en önemli olaylarından biridir. Çünkü onun dünyaya geldiği devrede, dünyanın üstünü kalın simsiyah bulutlar kaplamıştı. İnsanlar her türlü değer ölçülerini yitirmiş, yollarını şaşırmışlardı. Küfür ve haksızlık gönülleri karartmış, Allah’a giden yoldan uzaklaştırmıştı. Sosyal hayat bozulmuş, ahlâk tamamen kokuşmuştu. Kadınlar esir muamelesi görüyor, bir eşya gibi alınıp satılıyor, kız çocukları acımasızca diri diri toprağa gömülüyordu. Dünyada insanın en muhtaç olduğu şey olan huzur, sükûn, can ve mal güvenliği kalkmış gibiydi. Dünyanın birçok köşeleri kanlı boğuşmalara sahne oluyordu. Cihanın ıslahı bir peygamberin gönderilmesine muhtaçtı. Bütün dünya, karanlıklar içinde, bu kurtarıcının gelmesini dört gözle bekliyordu.

“DÜŞMAN TOPLULUKLARINI KAN KARDEŞLİĞİNDEN DAHA GÜÇLÜ, DAHA SICAK DUYGULARLA BİRLEŞTİRDİ”

İşte peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV), böyle bir zamanda dünyaya gelmişti. Bu gecenin sabahı gerçekten de feyizli bir sabahtı. İnsanlık için yepyeni bir gün doğmuş, aydınlık bir devir açılmıştı. Bir fazilet güneşi ve hidayet meşalesi olan sevgili Peygamberimiz (SAV)’in gönderilişi, Yüce Allah’ın bütün insanlara en büyük nimetlerinden birisidir. Bu hususta Kur’an-ı Kerim şöyle buyurmaktadır: ”İçlerinden, kendilerine Allah’ın ayetlerini okuyan, kendilerini temizleyen, kendilerine kitap ve hikmeti öğreten bir peygamber göndermekle Allah, mü’minlere büyük bir lütufta bulunmuştur. Hâlbuki onlar önceleri apaçık bir sapıklık içindeydiler.” (Ali-İmran Suresi – 164.) Asırlara sığmayacak inkılâpları birkaç sene içerisinde gerçekleştirdi. Arabistan yarımadasında abideleşen zulüm çok kısa sürede yıkıldı. Evlâtlarını diri diri toprağa gömen babalar, O’na (SAV) ve getirdiği prensiplere iman ettikten sonra mükemmelleştiler, dünyaya insanlık, adalet ve medeniyet rehberi olacak hale geldiler. O, Düşman topluluklarını kan kardeşliğinden daha güçlü, daha sıcak duygularla birleştirdi. Ve O (SAV), yirminci asır insanının yüzyılda yerleştiremediği hakkı, hukuku, adaleti, hürriyeti, demokrasiyi ve insan haklarını bir solukta yerleştirdi. Böylece cehalet asrı bir saadet asrı olup, çıktı. Nihayet asır, asırlara taştı. Ve O (SAV), çağlar ötesiyle kucaklaştı.

“O (SAV)’NUN DOĞUMUNU ANMAKTAN ASIL MAKSAT…”

Âlemlere rahmet olarak gönderilen muazzez Peygamberimiz (SAV)’in, doğumunu anarken, yalnız mevlid okumak, ilâhîler söylemek yeterli değildir. O (SAV)’nun doğumunu anmaktan asıl maksat, evrensel olan risâletini yüksek ahlâkını, faziletini, adalet ve doğruluğunu hatırlamak ve bunları hayatımızda uygulama azmini tazelemektir. Yüce Allah’ın sevgisine, hoşnutluğuna ve bağışlamasına ermenin yegâne yolu, Peygamberimiz (SAV)’in yolundan gitmektir. Bu konuda Kur’an-ı Kerim şöyle buyurur: “(Ey Muhammed!) De ki: Allah’ı seviyorsanız bana uyunuz ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah son derece bağışlayıcı ve esirgeyicidir. (Ali-İmran Suresi-31) Bu vesile ile bütün kardeşlerimizin Mevlid Kandilini tebrik eder, cennet vatanımızın saadetine, necip milletimizin ve islam âleminin birlik ve beraberliğine ve bütün insanlık için hayırlara vesile olmasını Cenâb-ı Hak’tan niyaz ederim.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.