DOLAR 32,3659 % 0.14
EURO 34,9705 % -0.31
GRAM ALTIN 2.325,14 % 0,20
ÇEYREK A. 3.801,61 % 0,20
BITCOIN 2.284.394 0.868
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

BAĞIŞLANAN HER ORGAN KURTARILAN BİR HAYATTIR

Son Güncelleme :

03 Kasım 2016 - 15:32

/ kez okundu.
BAĞIŞLANAN HER ORGAN KURTARILAN BİR HAYATTIR
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 3-9 Kasım Organ Bağış Haftası münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

“Kim de bir insanın hayatını kurtarırsa bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur…” ifadesinin Kur’an da yer aldığına işaret eden Başkan Erkoç: “ Türkiye’de organ ve doku nakli bekleyen hastaların sayısı her geçen gün artmaktadır. Özellikle kalp, karaciğer ve böbrek nakli bekleyen hastalar, uygun organ bulunmaması nedeniyle hayatını kısa süre içerisinde kaybetmektedir.

Bir kişi için organ nakli gerektiğinde en zor iş beklemektir. Her gün ölüyorsunuz ama her gün umudunuz var. Ve bardak delinmiş sanki her gün bir damla akıyor. Görüyorsunuz, azalıyor azalıyor sonunda organ geliyor ve yaşama dönüyorsunuz. Ama gelmezse eriyor, soluyor ve bitiyorsunuz. Bu beklenti hem hasta hem de hasta yakınları için hayli yorucu bir durumdur.

Organ bağışının, kan naklinden farkı yoktur. Hayat kurtarma anlamında, sağlıklı olan her organ bağışlanabilir.18 yaşını doldurmuş, doğru ile yanlışı ayırt edebilme yeteneğine sahip herkes, başta kalp olmak üzere, akciğer, böbrek, karaciğer ve pankreas gibi organlar; kalp kapağı, göz kornea tabakası, kas kemik iliği gibi dokuları bağışlayabilmekte ve bunlar günümüz tıp teknolojisinde nakledilebilmektedir.

Teknolojik gelişmelere bağlı olarak Tıp alanında yaşanan devrim niteliğindeki yenilikler ve şaşırtıcı gelişmeler organ nakli bekleyen hastaların umutlarını tazeliyor. Ancak dünyada ve ülkemizde organ bağışının yetersiz olduğu bilinmekle birlikte toplumun bu konuda bilgilendirilmesi ve organ bağışına teşvik edilmesi için çalışmalar aralıksız sürdürülmelidir.

Hayatların solmaması için sizler de bağış yapın. Bağışlanan her organ kurtarılan bir hayattır. Halkımızın organ bağışı konusunda hassasiyetlerinin artması gerekmektedir. Ne yazık ki bizler ancak alıcı durumuna gelince bağışın önemini fark edebiliyoruz. 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası önderliğinde tüm halkımızın organ bağışında katılımlarını gönülden desteklemekteyiz.

Bu kapsamda yaşam umudunu kaybetmekte olan binlerce hastamız için yeni umut pencereleri açmak üzere tüm halkımızı organ bağışı konusunda duyarlı olmaya ve organ bağışı yapmaya davet ediyor ve bu vesileyle sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum” dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.