DOLAR 32,3824 % 0.18
EURO 35,0243 % -0.2
GRAM ALTIN 2.326,04 % 0,24
ÇEYREK A. 3.803,08 % 0,24
BITCOIN 2.267.758 -1.08
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Aracına Argo Yazı Yapıştırdı

Son Güncelleme :

23 Mart 2015 - 15:13

/ kez okundu.
Aracına Argo Yazı Yapıştırdı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta, üzerinde çeşitli yazılar bulunan camları renkli ve filmli araçlar polisler tarafından denetlendi. Ruhsat bulundurmadığı ve çeşitli yazıların yer aldığı otomobili bağlanarak 277 lira ceza kesilen Samet A., tepki amaçlı aracına argo kelimeler yazılı kağıt yapıştırdı.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi, kentte üzerinde çeşitli yazılar bulunan camları renkli ve filmli araçlara yönelik 7 gün sürecek denetim başlattı. Adana karayolu üzerindeki Fuar Merkezi önünde kontrol noktası oluşturan polisler, durdurdukları araçları denetledi. Trafik polisleri, araçları kontrol ederek sürücülerinden camlardaki film ve yazıları çıkarmaları için uyararak 7 gün süre verdi.

ARACINA ARGO KELİME İÇEREN YAZI YAPIŞTIRARAK TEPKİ GÖSTERDİ

Kontrol noktasında üzerinde çeşitli yazılar yer alan ve camları filmli olduğu için durdurulan 46 DD 644 plakalı otomobilin sürücüsü Samet A., Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Nadir Telli tarafından bilgilendirildi. Yapılan kontrollerde ruhsatsız olduğu belirlenen otomobil, bağlanarak otoparka çekildi. Sürücü Samet A.’ya ise ruhsat bulundurmamaktan 88 lira, film taktırmaktan da 189 lira olmak üzere 277 lira para cezası kesildi. Cezaya tepki gösteren Samet A., yanında bulunan ve argo kelime içeren ‘Seni yerim sı..’ yazısını aracının arka camına yapıştırdı. Otomobili çekiciyle otoparka çekilen Samet A., “Dünyanın cezasını yedik. Arabayı satsam o para etmez yani” dedi ve yürüyerek kontrol noktasından ayrıldı.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Nadir Telli, denetimlerin 7 gün süreceğini belirterek, uyarıya uymayan sürücülere ceza kesileceğini belirterek, “Araç üzerindeki her türlü sembol, flama, şekil, yazılar tümüyle yasak. Araçlar fabrikadan çıktığı gibi orijinal olması gerekiyor. Buradaki renkli ve filmli camlar kazaya neden oluyor. Çünkü sürücü içeriden dışarıyı göremiyor. Bu camlar, sürücünün sürüş güvenliğini olumsuz etkiliyor. Bunların orijinal hale dönüştürülmesi gerekiyor. Sürücülere yazı ve filmlerin çıkarılması için 7 gün süre veriyoruz. Uymayanlara ise ceza yazıyoruz” dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.