DOLAR 32,3162 % 0.2
EURO 35,1419 % 0.02
GRAM ALTIN 2.292,73 % 0,67
ÇEYREK A. 3.748,61 % 0,67
BITCOIN 2.293.294 2.361
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Altın Şehirde İlk Kazma Vuruldu

Son Güncelleme :

13 Temmuz 2016 - 7:55

/ kez okundu.
Altın Şehirde İlk Kazma Vuruldu
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta, kuyumcular için hazırlanan ve kentin yüz akı projesi olarak nitelendirilen ‘Altın Şehir’ projesinde ilk kazma vuruldu.

Kuyumculuk sektöründe Türkiye’de İstanbul’dan sonra 2’nci sırada bulunana ve 22 ayar altın imalatında ise birinci sırada yer alan Kahramanmaraş’ta, Altın Şehir projesi hayata geçiriliyor. Sektörde, 700’ün üzerinde atölye ve 5 bine yakın çalışanın bulunduğu kentte, dağınık biçimde bulunan atölyeler altın şehir projesi kapsamında Altın, Gümüş ve Kıymetli Maden İmalatçıları İhtisas Küçük Sanayi Sitesi’nde toplanacak.

38 bin metrekare arsa üzerine kurulacak Altın Şehir, kaplı oto parkı hariç toplamda 5 kat ve yaklaşık 107 bin metrekare kapalı alanda, 400 iş yeri ile hizmet verecek. 100, 200 ve 400 metrekare olarak planlanan iş yerlerinde büyük, orta ve küçük işletmelerin hepsi Altın Şehir’de hizmet verecek.

İhalesi tamamlanan projede, inşaat çalışması Doğukent Mahallesi’nde düzenlenen törenle kurbanlar kesilerek başladı. Törene, Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Kuybu, Kuyumcular Odası Başkanı Hacı Mustafa Öz ve kuyumcular katıldı.

Törende konuşan Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Kuybu, kuyumcuların özlemle beklediği projede temelin atılmak üzere olduğunu söyledi. Altın Şehir projesiyle bölgenin zenginleşeceğine işaret eden Kuybu, “Tüm kuyumcuların özlemle beklediği kuyumcu kentin temelini atmak üzere burada toplanmaktayız. Kahramanmaraşımızın, teşkilatımızın, esnaflarımızın gurur duyacağı bir proje.” diye konuştu.

Kuyumcular Odası Başkanı Hacı Mustafa Öz ise 2007 yılından beri hayali kurulan projenin bugün hayata geçtiğini anlattı. Kahramanmaraş’ın sektörde Ortadoğu’nun cazibe merkezi olacağını vurgulayan Öz, şöyle konuştu: “Bugün kuyumculuk sektörü ile ilgili bir milat oldu. Türkiye’de kuyumculukta var olacaksak bizim bu projeye ihtiyacımız vardı. 2007’de hayal ettiğimiz bir projeyi bugün hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”

İş yerleriyle ilgili bilgi de veren Öz, “Burada büyüklü küçüklü üç tip dükkan var. 100 metrekare 200 ve 400 metrekare yaklaşık 400 tane iş yeri olacak. Bu iş yerleri çalışmaya başladığında burada 7 bin kişi istihdam edilecek. Umuyorum Kahramanmaraş’taki işsizliğe katkı sağlar. Projede emeği geçen esnaflarımıza da teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“ALIM HEYETLERİ OTEL KONFORUNDA AĞIRLANACAK”

Yurt içi ve yurt dışından gelecek olan alım heyetlerinin site içerisinde otel konforunda misafir edileceğini ifade eden Öz, şunları kaydetti: “Bittiğinde Kahramanmaraş bambaşka bir şehir olacak. Ortadoğu’da özellikle Kuzey Irak, Abu Dabi, Suudi Arabistan’dan buraya alım heyetleri geldiğinde 5 yıldızlı otel konforunda misafir edilecekler. Burada misafir odalarımız olacak, tamamen sosyal aktivitelerimiz olacak. Biz bütün alım heyetlerini burada ücretsiz bir şekilde konuk edeceğiz ve esnafımızla tanıştıracağız.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.