DOLAR 32,5597 % 0.17
EURO 35,0473 % 0.02
GRAM ALTIN 2.439,45 % 0,13
ÇEYREK A. 3.988,50 % 0,13
BITCOIN 64.928,10 1.177
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 21°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Almanya ve ABD, Türkiye’deki Patriotları Geri Çekecek

Son Güncelleme :

15 Ağustos 2015 - 15:46

/ kez okundu.
Almanya ve ABD, Türkiye’deki Patriotları Geri Çekecek
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Almanya’nın, NATO kapsamında Suriyerejiminden gelecek tehlikeye karşıKahramanmaraş’ta konuşlandırılan füze savunma sistemlerini görev süresin uzatmayacağı iddia edildi. Der SpiegelOnline’ın haberinde ABD’nin de Patriotlar için aynı doğrultuda karar aldığı iddiasına yer verildi.

İHTİMAL ORTADAN KALKTI

Haberde Suriye’den bir hava saldırısı ihtimalinin ortadan kalktığı için hükümetin Patriotların görev süresini uzatmama kararını meclise bildireceği bilgisine yer verildi.

Federal Savunma Bakanlığı Sözcüsü Ingo Gerhartz, iki hafta önce yaptığı açıklamada Alman Patriotlarının 2016 Ocak ayına kadar Kahramanmaraş’ta kalacağını belirtmişti.

ALMAN HÜKÜMETİ DOĞRULADI

Alman hükümeti, Patriot misyonunu çerçevesinde Türkiye’de bulunan Alman askerlerini görev süresi sona ermeden çekmeye hazırlanıyor. Almanya Savunma Bakanlığı, Alman birliklerinin Türkiye’den çekilmeyi planladığı yönünde Spiegel Online’da yer alan haberi doğruladı. Bakanlık sözsüsü, Türkiye’nin güneydoğusunda NATO’nun Patriot misyonu çerçevesinde görev yapan 250 Alman askerinin önümüzdeki aylarda çekileceğini belirtti.

Sözcü, çekilme kararının Suriye’den Türkiye’ye artık bir saldırı tehdidinin bulunmaması gerekçesiyle alındığını ifade etti.

MUHALEFET ÇAĞRI YAPIYORDU

Türkiye’deki Alman askerlerinin görev süresi bu yılın başında 31 Ocak 2016’ya kadar uzatılmış ve asker sayısının 400’e kadar çıkarılmasına izin verilmişti. Ancak Türkiye’de bir ay önce başlayan şiddet olaylarının ardından Almanya’daki muhalefet partileri askerlerin çekilmesi yönünde çağrılar yapıyordu.

Yeşiller’in dış politika uzmanı Jürgen Trittin, iki hafta kadar önce “eğer CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan’ın Kürtlere karşı savaşı tırmanırsa, askerlerin çekilmesinin ciddiyetle ele alınması gerektiğini” söylemişti.

Sol Parti lideri Bernd Riexinger de “Alman hükümetinin Erdoğan’ın yıkıcı politikalarına izin vermemesini” isteyerek Patriot sistemlerinin Türkiye’den çekilmesi ve ayrıca Türkiye’ye silah satışının da durdurulmasını gerektiğini savunmuştu.

Ayrıca Alman Ordu Mensupları Birliği Başkanı Andre Wüstner de Alman askerlerinin öngörülen takvimden önce çekilmesini talep ederek bunun tabu olmaması gerektiğini ifade etmişti.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILMIŞTI

Alman birlikleri 2,5 yıl önce Suriye’den gelebilecek olası saldırılara karşı NATO misyonu çerçevesinde Patriot savunma sistemleriyle birlikte Türkiye’ye konuşlandırıldı.

Kahramanmaraş’ta görev yapan Alman askerlerinin bulunduğu üste geçen aydan beri olası terör saldırılarına karşı güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Askerlerin dışarı çıkması da yasaklandı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.