DOLAR 32,5995 % 0.37
EURO 34,8313 % 0.26
GRAM ALTIN 2.493,04 % 0,34
ÇEYREK A. 4.076,12 % 0,34
BITCOIN 2.125.202 5.291
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 21°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Alman Tekstil Alıcıları Kahramanmaraş’ta

Son Güncelleme :

27 Nisan 2016 - 14:38

/ kez okundu.
Alman Tekstil Alıcıları Kahramanmaraş’ta
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Türk Tekstil üretiminin önemli merkezlerinden olan Kahramanmaraş, pazar arayışları çerçevesinde her geçen gün yeni bir ülke ile ihracatını güçlendiriyor. 300 tekstil işletmesi ile üretim yapan şehir, 200 ülkeye de ihracat yapıyor.

 

1980 yılında üretime start veren Kahramanmaraş, modanın başkentleri başta olmak üzere, bir çok ülkede isminden söz ettiriyor. AR-GE, İnovasyon ile çağın gerektirdiği gibi üretim yapan Kahramanmaraş, yeni pazarlar ile de yatırım portföyünü geliştiriyor.

Yatırıma yön veren Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasının katkısı ile Kahramanmaraş’a gelen Alman alım heyeti, Kahramanmaraşlı tekstil ve konfeksiyon üreticileri ile bir araya geldi. İkili görüşmeler yanı sıra üretim merkezlerini gezen heyet, Kahramanmaraş’a hayran kaldı.

Heyet adına bir açıklama yapan Sourcebook Gmbh Firması Ceo’su  Marte Hentschel; “Biz yüzyıllardır Türkiye ile hep beraberdik. Biz birbirimizi daha iyi tanıyoruz. Türk üreticilere daha çok güveniyoruz” dedi.

Hentschel, Kahramanmaraş’a geliş sebeplerini ise şöyle özetledi; “Kahramanmaraş’ta olmamızın sebebi buradaki kumaş ve konfeksiyon üreticilerini tanımak. Buradaki firmalar ile ilişkilerimizi geliştirmek. Biz pamuk ve tekstil üretimi yapmıyoruz. Moda sektörünün ticareti anlamında önemli ülkelerden birisiyiz. Türkiye tekstilin üreticisi Almanya ise pazarlamacısı. Birbiriyle iyi konumda iş yapabilecek iki ülke. Pamuk ile üretilen her türlü tekstil ürününü talep ediyoruz. Hazır giyimde pamuk ile üretilen her türlü ürünü alabiliyoruz. Çin tabi ki ucuz üretim yapabilir. Ama biz Türkiye’yi kendimizi daha yakın hissediyoruz. Buradan ürün aldığımız zaman daha kısa zamanda teslim ediyorlar. Çin’den ürün alındığı takdirde daha geç zamanda teslim ediliyor. Biz yüzyıllardır Türkiye ile hep beraberdik. Biz birbirimizi daha iyi tanıyoruz. Türk üreticilere daha çok güveniyoruz. Tekstil makineleri üreten Alman firmalar yeni ortaklıklar arıyorlar. Bunun için ayrıyeten görüşmeler organize etmemiz lazım. Tekstil makine üreticilerini buraya davet edip ikili organizasyon yapabiliriz. Bunun sonucunda da mutlaka ki iyi şeyler olur”

İHRACAT YÜKSELİR

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Akif Pakdil, Almanya alım heyetinin Kahramanmaraş’ı ziyaretinin önemli olduğunu belirterek; “Ekonomi Bakanlığının destekleri ile Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Almanya’dan 15 kişilik satın alma heyetini ağırlıyoruz. Tabi ki KMTSO olarak ihracatı arttırmaya yönelik bir takım çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalar kapsamında da bu alım heyetlerinin Kahramanmaraş’a davet edilmesini bir basamak olarak değerlendiriyoruz” dedi.

NİTELİKLİ ÜRÜN ÜRETİLMELİ

İhracatın artması için daha nitelikli ürünler üretilebilmesi gerektiğine değinen Pakdil şöyle konuştu: “Daha farklı pazarlara açılabilmemiz aynı zamanda da yabancı müşterilerimizin bizden ne tür taleplerinin olduğunu daha iyi anlamamız gerekiyor. Bu doğrultuda bu alım heyetlerinin Kahramanmaraş’ta bulunması ekonomimize, ülkemize katkısı olacağını düşünüyoruz. Almanya Avrupa Birliği içerisinde en fazla nüfusa sahip olan ülkelerden birisi. Ekonomik olarak değerlendirildiği zaman Almanya, bu son dönemde krizlerden en az etkilenen ülkelerden bir tanesi. Netice itibarıyla alım gücü yüksek olan bir ülkeyi konuşuyoruz. Umuyorum ki, bu bir fırsat olur. Kahramanmaraş’ta ihracatı başlatmamış firmalarımızın Almanya pazarına açılmasına veya Almanya pazarına açılmış firmalarımızın da daha geniş kitlelere hitap etmesini umuyoruz”

Konuşmaların ardından Heyet, Ticaret ve Sanayi Odası Fuaye alanına Kahramanmaraşlı firmalar tarafından kurulan stantları gezdi.

 

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.