DOLAR 32,5090 % -0.11
EURO 34,9468 % 0.27
GRAM ALTIN 2.438,87 % 0,65
ÇEYREK A. 3.987,56 % 0,65
BITCOIN 63.392,44 -2.746
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 29°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

AKEDAŞ’TAN ELEKTRİK TASARRUFU PROJESİ

Son Güncelleme :

22 Ocak 2018 - 13:46

/ kez okundu.
AKEDAŞ’TAN ELEKTRİK TASARRUFU PROJESİ
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

AKEDAŞ veİl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ‘‘Elektriğin Verimli Kullanılması ve Enerji Tasarrufu’’ konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Adıyaman ve Kahramanmaraş illerinde kompozisyon yarışması düzenledi.

AKEDAŞ ve Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliği ile enerji tasarrufu haftası kapsamında lise öğrencilerine yönelik düzenlenen kompozisyon yarışması Adıyaman ilinde 15 Ocak 2018, Kahramanmaraş ilinde 16 Ocak 2018 tarihlerinde sona erdi.  Milli eğitim müdürlüklerinin jüri üyeleri tarafından değerlendirildikten sonra sonuçlanacak yarışma için dereceye giren öğrenciler önümüzdeki günlerde ödüllendirilecek. Başarılı olan öğrencilerden 1.’ye Samsung tablet ve 2. ‘ye Vestel tablet 3.  Öğrenciye iseJBL marka bluetooth özellikli kulaklık hediye edilecek.

Projenin kapsamını ifade etmek ve gençleri bilinçlendirme amacıyla AKEDAŞ tarafından okullara dağıtılan afişlerden sonra öğrenciler ve ilgili öğretmenler ile tasarruf üzerine konuşuldu. Yapılan konuşmalarda öğrenciler ve öğretmenler,enerjinin tasarruflu kullanılması konusunda eksik bilgiye sahip olduklarını, tüketimin ihtiyaç düzeyindendaha fazla olduğunu ayrıca  doğal kaynaklarında bu durumdan etkilendiğini bildiklerini ancak yine de bilinçli tüketim yapılmadığını ifade ederek bu tür yarışmaların bilincin oluşması ve gelişmesine katkısının büyük olduğu söyledilerkonuşmaların devamında yarışmayı düzenleyenAKEDAŞ ailesine teşekkürlerini aktararak öğrencileri yarışmayakatılmaya davet ettiler.

AKEDAŞ yetkilileri, gençlerin gerekli düzeyde, verimli ve tasarruf bilinciyle enerji  tüketmesi sayesinde gelecek nesillere neler aktarılabileceğini öğrenmelerine katkıda bulunmayı ödevlerimizden biri edindik bu anlamda enerjide dışa bağımlılığımız azalabilir, ekonomimize ve geleceğimizde katkıda bulunabiliriz bu amaçla böyle bir proje gerçekleştirdik,  gençler sayesinde bu bilinç aile bireylerinin her birine aşılanabilecek bu anlamda gururluyuz şeklinde konuştular.

AKEDAŞ yetkilileri ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu tür bilinç edindirme ve farkındalık oluşturma etkinliklerine devam edileceğini vurgulayarak, katılımın ve olumlu yorumların mutluluk verdiğini belirttiler ve tüm emeği geçenlere teşekkürlerini ilettiler.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.