DOLAR 32,3862 % 0.19
EURO 35,1055 % -0.02
GRAM ALTIN 2.326,14 % 0,25
ÇEYREK A. 3.803,23 % 0,25
BITCOIN 2.288.933 0.077
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 20°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Akdeniz’in Altın Kenti Kahramanmaraş

Son Güncelleme :

07 Eylül 2016 - 8:04

/ kez okundu.
Akdeniz’in Altın Kenti Kahramanmaraş
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Akdeniz’in Altın Kenti Kahramanmaraş” adlı kitap İl Kültür Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı tarafından KMTSO Başkanı Serdar Zabun’a takdim edildi.

13 bin yıllık bir tarihe sahip olan Kahramanmaraş, tüm değerlerini bir eserde topladı. 2012 Eylül yılında oluşturulmaya başlanılan kitap, 27 aylık bir çalışma sonrasında 2014 yılı Aralık ayında hazır hale getirildi. Kitap’ın tamamı Kahramanmaraş’ın yazarları ve akademisyenleri tarafından kaleme alınırken kitapta, tarihte Maraş ilinin ve ilçelerinin isimlerinin nasıl oluştuğundan o zamanın demografisi ve birçok bilgi yer alıyor.
DAHA ÇOK TANINACAK
Altında katman katman uygarlık besleyen Kahramanmaraş’ın bu kitap sayesinde daha da tanınacağına değinen Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KTMSO) Başkanı Serdar Zabun: “Asırlardır, binlerce medeniyete ev sahipliği yapmış Kahramanmaraş’ın tarihinin gün yüzüne çıkması çok önemli. Günümüz şartlarında tarihe yolculuk yapabilmenin en iyi yollarının başında kitaplar gelmektedir. Kitap ile edinilen bilgiler neticesinde heyecan dolu bir keşif yapma olanağını bulmuş oluruz. Kitabın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
PRESTİJ BİR ESER OLDU
Akdeniz’in altın kenti Kahramanmaraş adlı prestij kitabın genel koordinatörlüğünü ve yayın kurulu başkanlığını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, kitabın Kahramanmaraş’a kazandırılması noktasında büyük bir emek harcadıklarını belirterek, “Kahramanmaraş’ın tarihi ve kültürel değerlerinin gelecek kuşaklara ulaştırılması ile yöresel kültürünün, tabiat varlıklarının, sosyal ve ekonomik yapasının tanıtılması amacıyla hazırlanan bu prestij kitap, Kahramanmaraş’ın tarihi, coğrafyası, ekonomik yapısı, tarımı, edebiyatı, şairleri ve yazarları, mimari yapısı, kültür ve turizm değerleri, gelenekleri, inanışları, el satanları ve yöresel mutfağı hakkında bilgiler içermektedir” dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.