DOLAR 32,3862 % 0.19
EURO 35,1055 % -0.02
GRAM ALTIN 2.326,14 % 0,25
ÇEYREK A. 3.803,23 % 0,25
BITCOIN 2.288.933 0.077
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 20°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliği Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Son Güncelleme :

05 Ocak 2016 - 16:18

/ kez okundu.
Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliği Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) akademik personeline, “Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliği” hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bakan, 14.12.2015 tarih ve 8305 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile çıkarılan ve 18.12.2015 tarih ve 29566 numaralı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren”Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliği” hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

Yönetmelik kapsamında yapılan düzenlemeleri aktaran Prof. Dr. Bakan, teşviklerin kapsam ve sınırları ile teşvik kıstaslarına ilişkin bilgiler verdi. Üniversitemizde senato kararı ile “Akademik Teşvik Komisyonu” kurulduğunu belirten Bakan, Rektörlüğe bağlı akademik birimlerde bölüm başkanlıkları; fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında ilgili bölüm başkanlıkları; enstitülerde ise ilgili anabilim ve anasanat dalları bünyesinde ön inceleme heyetlerinin oluşturulduğunu ifade etti. Bakan, teşvik başvurularının ilgili birim başkanlıklarına yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Teşvik alınabilmesi için bütün aşamaların belgelendirmesinin gerekliliğini vurgulayan Bakan, Akademik Teşvik Komisyonu tarafından alınan kararların üniversitemiz web sitesinde yayınlanacağını ve bu kararlara 5 iş günü içerisinde itiraz edilebileceğini ifade etti. İtirazların üniversite senatosuna yapılabildiğini hatırlatan Bakan, senato tarafından alınan kararların nihai karar olduğunu söyledi.

Teşviklerin yalnızca devlet üniversitelerinde çalışılan süreleri kapsadığını aktaran Bakan, teşvikin özel üniversitelere geçiş durumlarında son bulduğunu belirtti.

Rektör yardımcıları, dekanlar ve akademik personelin katılımıyla gerçekleşen bilgilendirme toplantısı soru-cevap bölümü ile son buldu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.