DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.088.234 1.787
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 12°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

AK PARTİ ONİKİŞUBAT İLÇE BAŞKANI GÖRGEL, CESUR FM’DE

Son Güncelleme :

16 Mart 2017 - 7:54

/ kez okundu.
AK PARTİ ONİKİŞUBAT İLÇE BAŞKANI GÖRGEL, CESUR FM’DE
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
  • AK PARTİ ONİKİŞUBAT İLÇE BAŞKANI GÖRGEL, CESUR FM’DE

Kahramanmaraş Ak Parti Onikişubat ilçe Başkanı Fırat Görgel Cesur Fm’in canlı yayın konuğu oldu.

Ak Parti Onikişubat ilçe başkanı Görgel Kahramanmaraş’ta yerel bazda FM bandı 96.6 frekansından yayını yapan Cesur fm’de Serkan Ercüment Kuzu’nun sunduğu Özgür Mikrofon Programına katılarak 16 Nisan’da yapılacak referandum’la ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Görgel,16 Nisan da yapılacak referandum’da halkın evet denilmesi hususunda bilgi sahibi olduğunu dile getirerek: “16 Nisan ülke tarihimiz açısından en önemli tarihlerden biri olacak, bizde ak parti teşkilatı olarak ilçelerimizi mahallelerimizi cadde cadde sokak sokak hatta ev, ev dolaşarak halkımızı bu konuda bilgilendiriyoruz. Mahalle toplantıları yapıyoruz elimizdeki meteryanlarla halkımızı bilgilendiriyoruz.”dedi.

“Tek Adam Söylemi Sorumsuzluktur”

Yeni sistemin sorunsuz bir şekilde işleyeceğini belirten Görgel konuşmasın şöyle sürdürdü: “Bu gelecek olan sistemde Cumhurbaşkanı yargılanabilecek şu anki sistemde cumhurbaşkanı yargılanamıyor bunun neresi tek adamlık tek adam olmak isteyen kişi kendisini yargılatacak kanunu ortaya koyarım. İlk etapta bilgi sahibi olmayan halkımız bizlerde sahaya çıktıktan sonra ve genel merkezimizin de bilgilendirme broşürler ve diğer metelyanlarla bilgi sahibi olduklarını gördük.

Tabi ki sorularla karşılaşıyoruz halkımızdan neden evet demeliyiz sorusuyla karşılaşıyoruz biz parti teşkilatı olarak gereken bilgiyi onlara sağlıyoruz. Rejimin değil sistemin değişeceğini özellikle vurguluyoruz. Koalisyon dönemlerinin tarih olacağı bu değişikliğe ülkenin ihtiyacı var. Tek adamlık diye bir şey yok muhalefetin neden bu kadar rahatsız olduğunu anlıyoruz çünkü bu çark onların işine geliyor. 18 yaş sınırının bu ülke gençleri için çok faydalı bir değişiklik olacak ve onların bu süreçte önleri açılacak. Bu mesele bugün çıkmış bir mesele değil, yıllardır ülkenin yürütmüş olduğu sistem ile alakalı Cumhuriyetin ilk kurulduğu yıllardan bu yana eleştiriler bu sistemin getirdiği olumsuzluklar hemen hemen herkesin bu milletin ve akademisyenlerin birinci konularından biriydi bu sistem değişikliği, AK Parti teşkilatı ile ortaya çıkan bir değişiklik değil bu, Rahmetli Adnan Menderes ve diğer siyasetçiler bu Başkanlık Sistemi ile ilgili olarak sürekli olarak söylemlerde bulunmuşlardır.”

“Mevcut Sistemle Olmuyor”

Mevcut sistemin sorunları karşılamadığına değinen Başkan Görgel şöyle konuştu: “Bu mevcut sistemin Türkiye’nin ihtiyaçlarını karşılarken yetersizliği fark edildi, Ülkede Cumhurbaşkanlığı seçiminde çok fazla zorluklar yaşandı, Koalisyon rejimlerinde ülke ne kadar zorlandı bunların hepsini gördük. Bizimle beraber bu çalışmaları yeniden bizim programlarımızda dillendiriliyordu. Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde, Eski Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Başbakanımız Binalı Yıldırım ile hep görüşüldü. CHP ile görüşüldü, STK’lar ile bununla ilgili olarak hep konuşuldu görüşüldü. MHP Başkanı Devlet Bahçeli beyin konuşmasıyla birlikte destek aldık. Bir komisyon kuruldu, bir anayasa değişikliği Meclis’te onaylandı ve Sayın Cumhurbaşkanımızın onayına sunuldu ve Cumhurbaşkanımızın da onayıyla birlikte halkın iradesini sunulacaktır. Bu ihtiyacın ortaya çıkmasının sebebi yönetimsel zaaflardır. Ülkeyi yöneten insanların sürekli sıkıntılar yaşaması, bu sıkıntıların ülkenin ekonomisine, istikrarına ülkenin yönetimsel anlamda yetersiz kalmasına neden olan bir sistemdir. Türkiye’nin yapısıyla daha bağdaşır yanları olduğu kanaatindeyim bu manada bizi yönetimsel anlamda daha rahat bir noktaya kavuşturacağı kanaatindeyim. Parlamenter sistemin kendi içerisinde ortaya çıkardığı Koalisyon ve bazı seçimlerin belirsizliği ihtimalini ortadan kaldıracağını düşünüyorum. Bu da parlamenter sistemin kendi içerisinde milletin iradesin dayanan bir sistemdir. Seçimden seçime bir yönetim belirlenecek ve bu yönetim daha istikrarlı ve kararlı bir yönetim olacak. Bugün çektiğimiz sıkıntıların birçoğunu çekmemiş olacağız bu milletin geleceği ile alakalı daha olumlu sonuçlar doğuracağı kanaatindeyim.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.