DOLAR 32,4460 % 0.23
EURO 35,1514 % -0.06
GRAM ALTIN 2.324,83 % 0,19
ÇEYREK A. 3.801,09 % 0,19
BITCOIN 2.290.571 1.528
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

AK Parti il başkanlığından Mursi açıklaması

Son Güncelleme :

18 Haziran 2019 - 16:42

/ kez okundu.
AK Parti il başkanlığından Mursi açıklaması
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ahmet Alıcı, Kent Meydanı’nda yaptığı basın açıklamasında, Mısır’ın siyasi tarihinde ilk kez demokratik seçimlerle Cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi’nin, özgürlük ve adalet hasretiyle Hakk’a yürüdüğünü belirtti.

İnandığı dava uğruna ömrünü adayan Mursi’nin, Mısır halkı için verdiği insanlık mücadelesinde, zalim bir cunta zihniyetiyle devrildiğini anımsatan Alıcı, şunları kaydetti:

“2013 Temmuz’unda kanlı bir darbe ile iktidarı ele alan Abdülfettah es-Sisi, kan ve gözyaşı üzerine kurduğu iktidarını yine kanla beslemiştir. Uluslararası hukuku ve insan haklarını yok sayarak Mısır halkını baskı altına alan zalim Sisi, masum insanları acımasızca katletmiştir. 21. yüzyılın firavunu Sisi, darbeyle elde ettiği iktidarı süresince yüzlerce kişiyi idam etmiştir. Başta Amerika olmak üzere bazı Batı ülkeleri, maddi ve ideolojik çıkarları uğruna Mısır’da, darbe rejiminin insanlık dışı uygulamalarına karşı sessiz kalarak; işkenceleri, haksız yargılamaları ve vahşi idamları görmezden gelmiştir.”

Alıcı, Mursi’nin verdiği onurlu mücadelesinin ve şehadetinin şahidi olduklarını belirterek, insanlığın, zulme direnenleri ve zulmeden zalimleri unutmayacağını söyledi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.