DOLAR 32,3786 % 0.16
EURO 34,9653 % -0.34
GRAM ALTIN 2.325,61 % 0,22
ÇEYREK A. 3.802,37 % 0,22
BITCOIN 2.263.167 -1.161
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Afet ve İklim Risk Değerlendirme Çalıştayı Başladı

Son Güncelleme :

03 Mart 2020 - 7:46

/ kez okundu.
Afet ve İklim Risk Değerlendirme Çalıştayı Başladı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Dünya Bankası teknik destek hibesi almaya hak kazanan pilot il seçildi. Bundan dolayı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Dünya Bankası Heyeti tarafından Afetlere Dayanıklı Kentsel Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Alanları İçin Afet ve İklim Risk Değerlendirmesine Yönelik Teknik Destek Projesi Çalıştayı başladı.

Dünya Bankası ve İller Bankasının birlikte yürüttüğü “Kent Ölçeğinde Afet ve İklim Riski Değerlendirmelerinin Yapılmasında Belediyelerin Desteklenmesine Yönelik Teknik Destek Projesi” uygulanmaya başlandı. Projenin 1. Bileşen: Kentsel Yapılar ve Kentsel Dönüşüm kapsamında Kahramanmaraş ve Tekirdağ pilot il seçilirken, 2. Bileşen: Kritik Altyapı ve Afet Risklerleri kapsamında ise Kahramanmaraş ve Rize pilot il olarak belirlendi. Her iki bileşende de pilot il olarak teknik destek hibesi almaya hak kazanan tek il Kahramanmaraş oldu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Dünya Bankası ve İller Bankasının birlikte yürüttüğü “Kent Ölçeğinde Afet ve İklim Riski Değerlendirmelerinin Yapılmasında Belediyelerin Desteklenmesine Yönelik Teknik Destek Projesi” çalıştayı başladı.

Çalıştay’ın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Rüstem KELEŞ “Şehrimiz 1.derece deprem kuşağında Doğu Anadolu fay hattı üzerinde yer aldığını, 1950’li yıllardan itibaren gerçekleşen kontrolsüz göç olgusundan şehrimiz de nasibini aldığını ve zemin durumu dikkate alınmaksızın niteliksiz yapılaşan konut ve sanayi alanlarıyla şehir yağ lekesi şeklinde genişlediğine vurgu yaptı. Genel Sekreter Keleş ayrıca yaklaşık 500 bin kişinin yaşadığı metropol merkezde, acil dönüştürülmesi gereken sağlıksız kent dokusunda çok sayıda insanımızın ikamet ettiğinin altını çizdi.

Genel Sekreter Keleş yaptığı konuşmada; “Şehrin eskiyen altyapısı ekonomik kayıplara neden olmakta sel, taşkın gibi risklere karşı da güçlendirilmesi gerekmektedir.

Kentsel yapı stoğunun afetlere karşı dayanıklılığını artıracak yatırımların finansmanı meselesi şehrimizin olduğu gibi ülkemizin de en büyük problemi olarak karşımızda durmaktadır. Kahramanmaraş, Tekirdağ ve Rize illeri kapsamında Dünya Bankası tarafından yürütülen çalışmaların ülkemizin Kentsel Dönüşüm politikalarına sunacağı katkıyı önemsiyorum. Sakarya depremini yaşamış biri olarak tekrar diyorum ki “Deprem öldürmez, sağlıksız ve dayanıksız yapılar öldürür” ifadelerinde bulundu.

Genel Sekreter Keleş; “Büyükşehir Belediyesi olarak Afetlere karşı alt ve üst yapının dayanıklılığını artıracak yatırımları bir stratejik yaklaşımla, hassasiyetle yerine getireceğimizi bildiriyor, çalıştayın verimli geçmesini ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Kahramanmaraş’ta iki gün devam edecek olan çalıştay diğer paydaş kurumların sunumları ile devam ediyor.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.