DOLAR 32,3824 % 0.18
EURO 35,0243 % -0.2
GRAM ALTIN 2.326,04 % 0,24
ÇEYREK A. 3.803,08 % 0,24
BITCOIN 2.267.758 -1.08
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Abdurrahim Karakoç Anıldı

Son Güncelleme :

19 Aralık 2018 - 6:57

/ kez okundu.
Abdurrahim Karakoç Anıldı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ)Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü tarafından ülkemizin yetiştirdiği büyük şairlerden Abdurrahim Karakoç anısına Türk halk müziği konseri düzenlendi.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen konser programının açılış konuşmasını üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı. Kahramanmaraş’ın ve ülkemizin yetiştirdiği edebiyatımızın önemli bir değeri olan Abdurrahim Karakoç’u anmak için böylesi anlamlı bir program düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren ve Abdurrahim Karakoç’la Ankara’da yaşadığı yıllardaki anılarını katılımcılarla paylaşan Rektör Can, “Üniversitemiz her zaman sanatın ve sanatçının yanındadır. Bu topraklarda yetişen bu ülkenin değerlerini unutmadan, unutturmadan sahip çıkmaya, bu tür programların sayısını arttırmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Fikir ve sanat alanında ülkemize yön veren önemli isimleri tanımaları ve anlamaları noktasında öğrencilere tavsiyelerde bulunan Rektör Can, “Öğrencilik yıllarınızın değerini bilin. Bu zaman dilimini ve üniversitemizin sunduğu imkânları iyi değerlendirin. Kendi alanınıza ağırlık vermek kaydıyla birkaç sanat koluyla amatör olarak da olsa ilgilenin. Öğrenci topluluklarının faaliyetlerini önemsiyor ve destekliyoruz. Bütün bölümlere hitap eden topluluklarda bir araya gelerek, farkı fikirlerin zenginliğinden istifade ederek önemli projelere, kaliteli etkinliklere birlikte imza atın.” ifadelerini kullandı.

Abdurrahim Karakoç’a ve yakın zamanda kaybettiğimiz kendisi gibi önemli bir şair olan ağabeyi Bahaettin Karakoç’a Allah’tan rahmet dileyen Rektör Can, etkinliğin düzenlenmesine katkı sunan herkese teşekkür etti.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkarcı ise bu yıl ilk kez öğrenci almaya başlayan Müzik Bölümü’nün ilk konseriniAbdurraahim Karakoç anısına gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Abdurrahim Karakoç’un ülkemizin yetiştirdiği büyük bir şair olduğunu belirten Dekan Özkarcı, Abdurrahim Karakoç’un kişiliği ve edebiyat diline ilişkin bilgiler paylaştı.

Açılış konuşmalarının ardından Eğitimci-Yazar Ramazan Avcı tarafından hazırlanan Abdurrahim Karakoç’un hayatını anlatan biyografi sunusu gösterimi gerçekleştirildi.

Program kapsamında şef Öğr. Gör. Alper Şakalar yönetimindeki Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencilerinden oluşan koro,Abdurrahim Karakoç’un bestelenen şiirlerinden oluşan birbirinden güzel eserlerini seslendirdi. Eğitimci-Yazar Ramazan Avcı ise Karakoç’un şiirleri seslendirdi.

Konser programının ardından Rektör Can, koro şefi Öğr. Gör. Alper Aşakalar’a ve Ramazan Avcı’ya programa sundukları katkı nedeniyle teşekkür hediyesi takdim etti.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.