DOLAR 32,3824 % 0.18
EURO 35,0243 % -0.2
GRAM ALTIN 2.326,04 % 0,24
ÇEYREK A. 3.803,08 % 0,24
BITCOIN 2.267.758 -1.08
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Abdulhamithan Camii Diyanet’e Bağlansın Kampanyası

Son Güncelleme :

04 Şubat 2016 - 14:04

/ kez okundu.
Abdulhamithan Camii Diyanet’e Bağlansın Kampanyası
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta, vatandaşların bağışlarıyla inşa edilerek ibadete açılan Türkiye’nin en büyük üçüncü camisi olan Abdulhamithan Camisi’nin mülkiyetinin Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilmesi için imza kampanyası başlatıldı.

Temeli merhum Necmettin Erbakan tarafından Abdulhamithan Mahallesi’nde 1993 yılında atılan ve 18 yılda tamamlanarak 3 Haziran 2011 yılında ibadete açılan Türkiye’nin en büyük 3’üncü camisi olan 23 bin kişinin aynı anda namaz kılabildiği 4 minareli Abdulhamithan Camisi’nin zeminindeki iş yerlerinin kiraya verilerek rant sağlandığını öne süren bir grup, öğle saatlerinde Özel İdare İş Merkezi’nde toplandı. Vatandaşlar, vakıf bünyesindeki 46 bin metrekarelik kapalı alana sahip caminin mülkiyetinin Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilmesi için imza kampanyası başlattı. Kalabalık adına açıklama yapan Mustafa Karaaslan, vakıf bünyesine alınan caminin zeminin de bulunan iş yerlerinin kiraya verilerek milyarlarca lira rant elde edildiğini öne sürdü. Karaaslan, yetkililere harekete geçme çağrısında bulunarak şunları söyledi:

“1993 yılında temeli atılan Abdulhamithan Camimiz maalesef bazı kişiler tarafından vakıf adı altında ele geçirilmiştir. Yıllarca bu vakfın vakfiyesini açıklamamaktadırlar. Bu vakfiyeyi neden açıklamazlar, halkın parasıyla yapılan bu camiye ne şekilde el atmışlar ve ele geçirmişlerdir? Bu caminin altındaki iş yerlerini hangi güçle kiraya vermektedirler? Buna kim göz yummaktadır? Kahramanmaraş’ın halkının camisi olması gerekirken vakfa ait bir cami olmuştur. Maalesef Diyanet’e devredilmiyor ve buradaki caminin altındaki otopark olan bölüm imar tadilatı yapılarak iş yerine çevreliyor milyarlarca paraya kiraya veriliyor. Kaç yıl kiraya veriliyor, nasıl veriliyor? Buna sessiz kalınmaması lazım. Bu cami Abdulhamithan Vakfı diye kurulan birkaç kişinindir. Bunlar buradan yıllarca beslenmektedir, rant elde etmektedir. Bu nedenle caminin mülkiyetinin Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilmesini istiyoruz.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.