DOLAR 32,4460 % 0.23
EURO 35,1514 % -0.06
GRAM ALTIN 2.324,83 % 0,19
ÇEYREK A. 3.801,09 % 0,19
BITCOIN 2.290.571 1.528
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

742. Yılında Mevlânâ Anıldı

Son Güncelleme :

25 Aralık 2015 - 10:17

/ kez okundu.
742. Yılında Mevlânâ Anıldı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), Mevlânâ Celaleddîn-i Rûmî’yi vuslata erişinin 742. yılında şiirlerle andı.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu’nda, KSÜ Dil ve Edebiyat Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Mevlânâ’nın Hayatı ve Şiir’ temalı programa Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bakan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katılırken, programın açılış konuşmasını topluluk danışmanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Erşahin yaptı. Erşahin, Mevlânâ’nın hayatı ve eserleri hakkında bilgiler verdi.

Açılış konuşmasının ardından topluluk öğrencilerince Mevlânâ’nın özlü sözleri, Mesnevi’den kıssalar ve Mevlânâ için yazılan şiirler ney nağmeleri eşliğinde icra edildi.

Programın sonunda üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci tarafından organizasyonda görev alan öğrencilere teşekkür belgeleri verildi. Teşekkür belgesi takdiminde öğrencilere seslenen Rektör Deveci, Mevlânâ’nın “Bir mum diğerini tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez” sözünü hatırlatarak, “Rektör olmaya karar verdiğimde bu sözü temel almıştım. Bu gün de bu söz, benim hayatıma yön verirken örnek aldığım sözlerden biridir. Sizlere de tavsiyem ışık saçmak için yanmaktan çekinmeyin” diye konuştu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.