DOLAR 32,3466 % 0.29
EURO 35,1311 % -0.02
GRAM ALTIN 2.310,97 % 1,47
ÇEYREK A. 3.778,44 % 1,47
BITCOIN 2.297.148 2.794
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

70 Güzel Çocuğa Projesi

Son Güncelleme :

21 Mart 2015 - 9:27

/ kez okundu.
70 Güzel Çocuğa Projesi
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Topluluğu öğrencileri, hazırladıkları “7 Güzel Adamdan 70 Güzel Çocuğa Projesi” kapsamında, TRT’de ekrana gelen “Yedi Güzel Adam” dizisi oyuncularıyla, hatıra ormanı oluşturdu.

Ankara’dan gelerek, Kara Lise’de çekimleri devam eden Yedi Güzel Adam dizisi setini ziyaret eden topluluk, burada yapım koordinatörü Tansu Şahin’den bilgi aldı.

Daha sonra topluluk, Yeşil Türkiye Ormancılar Cemiyetince hazırlanan “Yeşil TürkiyeProjesi” kapsamında, Kapıçam mevkisinde Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü katkılarıyla hazırlanan, Yedi Güzel Adam Hatıra Ormanlığı’na fidan dikti.

Dizi oyuncularından Orhan Kanalp ve Ahmet Bilgin’in de eşlik ettiği programda, topluluk öğrencileri 700 fidan dikimini gerçekleştirdi.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mehmet Sabuncu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yedi Güzel Adam’ın anısını Kahramanmaraş’ta ilelebet yaşatmayı düşündüklerini söyledi.

Kahramanmaraş’ın 7 güzel değeri, Yedi Güzel Adam adına Orman Bölge Müdürlüğü olarak öğrencilerle birlikte, Yedi Güzel Adam Hatıra Ormanı kurmayı planladıklarını dile getiren Sabuncu, “Ormancılık Haftası kapsamında Yedi Güzel Adam adına 700 fıstık çamı fidanını toprakla buluşturuyoruz. . Hayırlı uğurlu olsun. Yedi Güzel Adam 700 fidanlaKahramanmaraş’ta yaşayacak” diye konuştu.

Dizi oyuncularından Orhan Kanalp ise Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Topluluğu öğrencilerinin hazırladığı projede yer almaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Yedi Güzel Adam’ın isminin bir hatıra ormanıyla yaşamasının önemine dikkati çeken Kanalp, “Böylesine anlamlı bir projede yer almaktan gurur duyduk. Kahramanmaraş’ın girişinde oluşturulan Yedi Güzel Adam’ın ormanlarından geçip kente girilmesi güzel birşey. Keşke diğer arkadaşlarımız da olsaydı da onlarla birlikte bu fidanları dikseydik” diye konuştu.

“Önemli olan burada ideolojilerin taşınması”

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyaset Bilimi Kamu Yönetimi öğrencisi Mustafa Rasim Yüksel de projeyi hazırlarken Yedi Güzel Adam’ın kutsallığını toprağa işlemeyi planladıklarını belirtti.

Gelecek nesillere Yedi Güzel Adam’ın bıraktığı fikirleri tohum olarak ağaç olarak bırakmayı amaçladıklarını vurgulayan Yüksel, şunları kaydetti:

“Bu fikirlerin devamı için ‘7 Güzel Adam’dan 70 Güzel Çocuğu” diye bir proje yaptık. Projemizin ilk adımını Yedi Güzel Adam dizisi oyuncuları ve arkadaşlarımızla birlikte attık. Önemli olan burada ideolojilerin taşınması. Biz Nuri ağabeyin ‘Ben bir tane çocuğun babası olmak yerine Türk gençliğinin babası olmayı seçtim’ sözünü benimsedik. Hepimizin ağabeyi oldu. Bu yolda da biz onun izinden gidiyoruz inşallah. Emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ziver Çetinkaya, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Bektaş ve Yeşil Türkiye Ormancılar Cemiyeti Genel Sekreteri Mehmet Yıldız’ın da katıldığı program, hatıra ormanı önünde toplu fotoğraf çekimiyle son buldu

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.