DOLAR 32,4156 % 0.19
EURO 35,7329 % 0.62
GRAM ALTIN 2.326,05 % 0,24
ÇEYREK A. 3.803,08 % 0,24
BITCOIN 2.301.920 2.31
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

5 NİSAN MADALYA GÜNÜ MESAJI

Son Güncelleme :

03 Nisan 2015 - 13:11

/ kez okundu.
5 NİSAN MADALYA GÜNÜ MESAJI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 5 Nisan Madalya Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Erkoç mesajında; “Maraş halkı, ülkemiz işgal altındayken milli mücadele ateşini yakan, toprağını ve bayrağını savunmak için muhteşem bir direniş destanı yazan unutulmaz bir halktır. Yıllar önce Sütçü İmam, Aslan Bey, Rıdvan Hoca, Senem Ayşe gibi kahramanların başlattığı o büyük direniş destanı bir ulusun kurtuluşunun da ilham kaynağı olmuştur.
Tam 22 gün ve gece bu şehrin sokaklarında bir ulusun kahraman evlatları canlarını vererek direnmişlerdir. Bu kahramanlara inançları ve vatan sevgisi yardım etmiştir. Topraklarımıza düşen şehit kanı sadece bu şehirde değil, bütün ülkede özgürlük ateşini yakmıştır. O nedenle bu şehrin, milletimizin tarih yolculuğunda çok özel ve güzel bir yeri vardır.  Maraş’ın kahramanlığının bir daha asla unutulmamasını sağlayacak Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyasını yüce meclisimiz 5 Nisan 1925 yılında şahıslara değil şehre vermiştir.

Bizi biz yapan, bu milleti büyük yapan, bu ülkeyi güçlü kılan şey kahraman ecdadımızın kurtuluş savaşındaki duruşları ve fedakârlıklarıdır. Bu toprakların nasıl kazanıldığını, özgürlük ve bağımsızlığımızın hangi şartlarda korunduğunu asla unutmamalıyız. Bizde canları pahasına bize bu toprakları vatan yapan ecdadımızın emaneti olarak, ülkemizi ve şehrimizi daha kalkınmış, daha çağdaş ve daha mutlu yarınlara ulaştıracağız inşallah. Bu duygu ve düşüncelerle, ilimize “İstiklal Madalyası” verilişinin 90.yıldönümünü kutluyor, kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.” dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.