DOLAR 32,3394 % 0.17
EURO 35,2010 % 0.02
GRAM ALTIN 2.244,77 % 0,06
ÇEYREK A. 3.670,20 % 0,06
BITCOIN 2.185.347 -3.609
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

42 Ülkeden KSÜ Öğrencileri, Futbol Turnuvasında Buluştu

Son Güncelleme :

16 Nisan 2018 - 15:49

/ kez okundu.
42 Ülkeden KSÜ Öğrencileri, Futbol Turnuvasında Buluştu
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü ve Yedi Kıta Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından KSÜ’de eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerin birbirleriyle ve Türkiye’den öğrencilerle kaynaşması ve aidiyet duygularının pekişmesi amacıyla futbol turnuvası düzenlendi.

Avşar Yerleşkesi Spor Kompleksinde gerçekleştirilen turnuvaya KSÜ’de eğitim gören 42 ülkeden yabancı öğrencilerin oluşturduğu 8 takım katıldı. Yapılan karşılaşmalar sonucunda Suriyeli öğrencilerden oluşan takım, rakiplerini tek tek yenerek turnuvanın şampiyonu oldu.

Turnuva sonucunda dereceye giren takımlar ödüllerini Rektör Prof. Dr. Niyazi Can’ın elinden aldılar. KSÜ’de 42 farklı ülkeden yaklaşık 1700 yabancı uyruklu öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Rektör Can, “Dünyanın dört bir yanından üniversitemizde eğitim görmeye gelen öğrencilerimizi en iyi şekilde ağırlamak ve donanımlı bireyler olarak ülkemizin kültürünü kendi ülkelerine taşımaları için büyük bir özveriyle hareket ediyoruz. Yabancı öğrencilerimizin Türk kültürü ve misafirperverliğini tanıması ve sevmesi bizler için iyi bir eğitim almaları kadar önemli. Bu tür organizasyonlar farklı kültürlerin birbirlerini tanıması noktasında önemli bir ortam sağlıyor.” diye konuştu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.