DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.112.273 3.879
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 12°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

230 Kiloluk Kadına Özel Hastane Sahip Çıktı

Son Güncelleme :

13 Şubat 2015 - 13:24

/ kez okundu.
230 Kiloluk Kadına Özel Hastane Sahip Çıktı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta aşırı kiloları nedeniyle başvurduğu devlet hastanesinden geri çevrilen 3 çocuk annesi Firdevs Yaylacık’a(48) Osmaniye’deki özel bir hastane yardım elini uzattı.

Hormon dengesizliği nedeniyle aşırı kilo alan ve yardım almadan hiçbir ihtiyacını karşılayamayan Firdevs Yaylacık, 8 yıl önce hızla kilo almaya başladı. 230 kiloya kadar çıktığı için evinde yatağa bağımlı yaşayan Yaylacık, Kahramanmaraş’ta devlet hastanesine başvurmuş, o ağırlığa dayanacak ranza olmadığı gerekçesiyle geri çevrildiği öne sürülmüştü. Önceki gün gazete ve televizyonlarda hakkında çıkan haberlerin ardından Yaylacık’a, Osmaniye’deki özel bir hastane sahip çıktı. Yaylacık’ın tedavisini, aslen Kahramanmaraşlı olan Osmaniye’deki özel bir hastanenin yönetim kurulu başkanı Dursun Taşçı üstlendi. Taşçı tarafından görevlendirilen hastanenin kurumsal ilişkileri direktörü Ali Kiper ve sağlık görevlileri ambulansla geldiği Kahramanmaraş’ta Firdevs Yaylacık’ı evinden alarak Osmaniye’ye götürdü. Kendisine ayrılan özel odada tedaviye alınacak Yaylacık’ın masraflarının da hastane yönetimi tarafından karşılanacağı bildirildi.

Ameliyat olacağını ve tedaviden ümitli olduğunu söyleyen Firdevs Yaylacık, çaresizliğine duyarsız kalmayan hastane yönetimine teşekkür etti. Tedavisinin başarılı geçmesi için yakınlarından dua isteyen Yaylacık gözyaşları arasında şöyle konuştu: “Sizin sayenizde Osmaniye’den doktorlarımız aradı. Sağ olsunlar özel hastanede her şeyimizi kendileri karşılayacaklar, inşallah bundan sonra yüzüm güler, bu zamana kadar gülmedim, inşallah iyi olurum ümidiyle gidiyorum. Yardımcı olanlardan Allah razı olsun, ölmezsem ameliyat olacağım, inşallah bu sefer başarılı olur.”

Çaresiz kadının eşi Kadir Yaylacık ise çıkan haberler nedeniyle gazetecilere teşekkür etti. Eşinin Osmaniye’de özel bir hastanede tedavi edileceğini aktaran Yaylacık, “Sizin vermiş olduğunuz haberler doğrultusunda Osmaniye’den Özel Hayat Hastanesi sağ olsunlar bizi arayarak her türlü masrafımızı karşılayacaklarını söylediler. Ambulansla gelip bizi alacaklar, bir ümitle gidiyoruz, inşallah başarılı olur. Ameliyat olmayı düşünüyoruz, eşimin burada dört duvar arasında kalmasından kurtulacağız.” diye konuştu.

Osmaniye Özel Yeni Hayat Hastanesi Kurumsal İlişkiler Direktörü Ali Kiper ise Firdevs Yaylacık’ın tüm tedavisinin hastane tarafından yapılacağını ifade ederek şunları söyledi: “Biz Osmaniye’den geliyoruz. Hastanemizin yönetim kurulu başkanı Dursun Taşçı önceki gün hanımefendinin televizyondaki haberini duyunca tedavi için bize talimat verdi. Telefon trafiği sonrasında hanımefendiye ulaşabildik. Hastanemiz hastanın bütün masraflarını karşılıyor, şu anda odası hazırlandı. Doktorlarımız kendisine her türlü ilgiyi gösterecek. Hastanemiz bölgede mide küçültme ameliyatları yaparak obezite hastalarına hizmet veriyor.”

Sağlık görevlileri tarafından evinde ilk muayenesi yapılan Firdevs Yaylacık ailesiyle vedalaştıktan sonra ambulansla bindirilerek Osmaniye’ye hareket etti.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.