DOLAR 32,5947 % 0.33
EURO 34,8187 % 0.19
GRAM ALTIN 2.500,82 % 0,66
ÇEYREK A. 4.088,83 % 0,66
BITCOIN 2.121.240 2.416
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 15°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

2020 yılı yatırım açısından güzel geçecek

Son Güncelleme :

10 Ocak 2020 - 13:49

/ kez okundu.
2020 yılı yatırım açısından güzel geçecek
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Ak Parti Kahramanmaraş milletvekili avukat Ahmet Özdemir, 2020 yılının yatırım açısından güzel geçeceğini söyledi.

Özdemir, “ 2019 yılında yatırım açısından bir takım kısıtlamalar olmuştu. 2020-2021 yılları ise yatırım açısından verimli geçecek. Bununla ilgili ise şehrimizde Ilıca yolumuz, Andırın köprümüz ve Çağlayancerit yolumuz bizim önceliğimiz olacak. Bununla ilgili güzel çalışmalarımız olacak.”dedi.

“Yatırımların takipçiyiz”

Şehirde öncelikli olan yatırımların olduğunu belirten Ahmet Özdemir şunları söyledi: “2018 de Ağustos ayında başlayan kur atağından dolayı yatırım konusunda bir takım sorunlar yaşadık. 2020 yılında ise yapılmasını istediğimiz önemli işlerimiz var. Örneğin ılıca yolu, burada önemli bir nüfus var. Turizm konusunda hareketli bir bölgemiz.  Bu konudan dolayı burası elzemdir. İlerleyen günlerde muhtarlarımızla birlikte karayolları genel müdürümüzün yanına gideceğiz. Bu yolun sıkı takipçisi olacağız. Diğer taraftan Andırın’ın köprüsünü yaptığımızda o yol 10 km kısalacak. Diğer bir önceliğimiz ise Beşen üzerinden gidecek Çağlayancerit yolu. Burayla ilgili bakanımızla birlikte yaptığımız görüşme sonucu yolu projeye almışlardı. Burayla ilgili temaslarımız devam ediyor. Göksun yolumuzun tünelleri bitti fakat kış dönemi olduğu için asfaltlanması yapılmıyor. Buranın çalışması Mart ayı gibi bitecek.”

“Sağlık alanında güzel hamlelerimiz olacak”

Sağlık alanındaki yapacakları yatırımlar hakkında da konuşan Özdemir , “Sağlık alanında çok iyi gelişmelerimiz var. Kadın doğum hastanesinin yeni hizmet binasıyla ilgili yakın bir zamanda ihaleye çıkılacak. Burası elzem hale geldi çünkü mevcut bina kapasitesinin çok daha üzerine çıktı. Ilıca mahallemize yeni bir sağlık tesisi yapıyoruz. Sağlık tesisi neredeyse bir hastane kapsamında. Bu tesis mahallelerde olmaz genelde ama Ilıca’nın özel statüsü var. Turizm bölgeleri için bir ayrıcalık tanınabiliyor. Onikişubat belediyemiz bir binayı tesis etti. Burayla ilgili önümüzdeki günlerde yeni gelişmeler olabilir.  Bunun dışında Yörükselim hastanemizle ilgili gelişmeler var. Burası bizim 2020 yılında güzel yatırım hamlemiz olacak. 2020 – 2021 yılında ekonomik anlamda daha iyi olacak.”diye konuştu.

“Derslik sayısında bir sorunumuz yok”

Kahramanmaraş’ın eğitim konusuna da değinen milletvekili Ahmet Özdemir şu ifadelere yer verdi: “Derslik konusunda fiziki sorunlarımızın olduğunu düşünmüyorum. Çünkü derslik başına düşün öğrenci sayısı fazla değil.  Bunun yerine eğitim konusunda daha bilinçli davranmamız gerekiyor. Milli eğitim kadromuzun bununla ilgili bir çalışma yapılacağını düşünüyorum.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.