DOLAR 32,5451 % -0.02
EURO 34,9225 % 0.08
GRAM ALTIN 2.435,30 % 0,21
ÇEYREK A. 3.981,71 % 0,21
BITCOIN 67.016,01 1.165
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Son Güncelleme :

16 Temmuz 2019 - 11:58

/ kez okundu.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta Müftülük Meydanı’nda bir araya gelen Vali Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Garnizon Komutanı Albay Adnan Köşker, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Numan Öksüz, gaziler, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi mehteran takımı eşliğinde 200 metrelik Türk bayrağını taşıyan gençlerle Demokrasi Meydanı’na kadar “Milli Birlik Yürüyüşü” gerçekleştirdi.

Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Müftüsü Celal Sürgeç tarafından şehitler için dua edildi.

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, törende yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’da bütün Kahramanmaraşlılar sokağa çıktığını söyledi.

Bu sokağa çıkmanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla da en yüksek noktala vardığını dile getiren Özkan, kahraman şehrin bu özelliğinin Anadolu’nun bütün şehirlerine örnek olduğunu ifade etti.

FETÖ ile mücadelenin her alanda devam ettiğini vurgulayan Özkan, şunları kaydetti:

“FETÖ ile şer odaklarıyla mücadele elbette olacaktır ama bunun istismarı yönünde de bütün tedbirleri alacağız. Bu şer odakları, bu çeteler, FETÖ ile mücadeleyi istismar etmek suretiyle FETÖ’nün stratejisine hizmet edebilmektedir. ‘Nerede bu işin siyası ayağı’ diyerek bütün siyasi kurumlara karşı bir güvensizlik oluşturmak, FETÖ’nün bir stratejisidir. FETÖ’yü bahane ederek bunun yerine ikame olabilecek şer odaklarına karşı da Kahramanmaraş halkı müteyakkız durumdadır.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise inancı suistimal ederek bu haysiyetsizlere ve vatana göz dikenlere tekrar gür bir sesle seslendiklerini belirterek, “Ey darbeciler, ey vatansızlar, ey FETÖ alçakları, ey Allah korkusundan mahrum olmuş merhametsiz katiller. Allah’a yemin olsun ki bu milletin kanlarıyla suladığı bu vatanın bir karışını bile hainlere teslim etmeyeceğiz.” dedi.

15 Temmuz konulu kısa film gösteriminin ardından mehter konseri verildi.

Bu arada vatandaşlar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde ve Atatürk Havalimanı’nda yaptığı konuşmasını dev ekranlardan takip etti.

Öte yandan, Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde ise 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, “9. Geleneksel Şehitleri Anma ve Yemliha Yürüyüşü” gerçekleştirildi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.